Image Map

maandag 17 maart 2014

DIY

Hi!

Vandaag is het weer maandag en moest ik weer gewoon naar school! Maandag is een van m'n langste dagen! Eigenlijk moet het verboden worden om maandag als langste dag te hebben! Gelukkig, hebben we morgen studiedag en ben ik lekker vrij! Mijn plannen voor morgen zijn om 's ochtends een lange buitenrit te maken met Nikita en 's middags heb ik afgesproken met een vriendin! Tussendoor ga ik nog even bij mijn opa en oma langs! Altijd gezellig! Voor nu heb ik een DIY - do it yourself - voor jullie! Deze DIY deed ik met mijn tantes en nichten toen we familieweekend hadden. De foto's heb ik met mijn iphone gemaakt, waardoor de kwaliteit niet heel erg goed is! Niets aan te doen!

De benodigdheden zijn:
- Thee/koffiekopje ( ik heb er zelf een van de kringloop voor €0,50)
- Plastic bekertjes
- Satéprikker
- Kaarslont
- Kaarsen
- (oude) pan

 Als eerst heb je natuurlijk een thee/koffiekopje nodig. Ik heb er een van de kringloopwinkel. Aan het kopje zelf hoef je niets te doen! Als eerste stap pak je de satéprikker en wikkel je de lont eromheen zodat het langste eind in het kopje zit en het kortste aan de bovenkant.

Nu moet je van de kaarsen stukje snijden of schrapen. Je kan verschillende kleuren door elkaar mengen voor een leuke kleur. Je mag helemaal zelf verzinnen hoe je het doet. Wij gebruikten de twee kaarsen die je hierboven ziet. Als je stukjes kaarsen hebt afgesneden of afgeschraapt dan doe je ze in de pan en laat je ze smelten tot kaarsvet. Het kaarsvet is heet dus niet aanraken!
Voor een leuk effect deed ik nog wat blokjes ongesmolten kaars onderin mijn kopje voordat het kaarsvet erbij ging. Deze stap hoeft niet per se, maar is wel leuk!
Na het  smelten van de stukjes kaars giet je het hete kaarsvet met een plastic bekertje - kan ook een ander soort beker zijn - voorzichtig in je kopje. Zorg dat je niet knoeit, want daardoor krijg je lelijke vlekken op je kopje of bordje.
 De laatste stap is om je kaars lang te laten afkoelen! Hierboven zie je een paar resultaten van mij en mijn tantes en nichtjes. Dit is lang niet alles. Ik vind het er al wel heel leuk uitzien!
Als je kaars goed is afgekoeld kun je het gebruiken als decoratie of gewoon lekker opbranden. Ik heb hem in mijn kamer staan als decoratie. In het bordje heb ik wat armbanden gelegd, wat ik zelf wel héél erg leuk en schattig vond! 

Ik hoop dat jullie deze DIY leuk vonden! 
Laat me in een reactie weten wat jullie van deze DIY vonden en of je het zelf ook hebt gemaakt!
Liefs, Maud

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!