Image Map

zondag 8 december 2013

Flashback Sunday!

Hi!

8 december 2013! Een jaar geleden stond ik vandaag vroeg op om met het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland te vliegen! Een reis waar ik als jong meisje al van droomde en op 8 december 2012 was het zover. We vlogen vanaf Schiphol naar Nieuw-Zeeland. Met een tussenstop in Honk-Kong! Ik wil jullie laten zien hoe bijzonder deze reis voor mij was! De foto's heb ik met mijn mobiel gemaakt, dus de kwaliteit is niet zo goed, maar de mooiste foto's staan in mijn herinneringen!
 Na een vlucht van 12 uur en 8 uur vertraging kwamen we in HK - afkorting voor Hong-Kong- aan. We verbleven hier anderhalve dag en het was geweldig! De cultuur, het landschap, de grootheid en de mensen zijn prachtig! De dagen daar waren heel erg gaaf! We hebben veel van de stad gezien en telkens kwam je weer nieuwe dingen tegen!
 De stad is heel erg groot en er wonen veel mensen, vandaar dat het een drukke stad is! Sommige mensen denken dat het er een beetje gevaarlijk is, maar ik heb me er alleen maar veilig gevoeld! De dagen hier waren ongelooflijk leuk en ik wil graag weer een keer naar HK.
 Vanuit HK vlogen we naar NZ - afkorting voor nieuw-zeeland - voor het tweede deel van onze reis! In NZ verbleven we 4 weken! Die weken waren echt geweldig! Het land is zo mooi! Ik voelde me er een soort van thuis! Dat komt ook door mijn familie die ik daar heb bezocht! Het was zo leuk om te zien dat er gelijk een band was terwijl we elkaar nog nooit hadden ontmoet! De nummerborden in NZ zijn erg leuk, omdat je voor een beetje geld je eigen nummerbord kan maken! Deze hierboven kwam ik tegen en vond ik erg leuk!
 In NZ werd ik 13! Dat betekend dat ik nu bijna 14 word!(: Om mijn verjaardag hier te vieren was wel heel erg bijzonder! Die dag had ik wel een beetje heimwee naar huis, omdat ik wist dat daar al mijn vrienden en familie was die anders met mij mijn verjaardag zouden vieren! Gelukkig was die dag toch nog leuk geworden door mijn familie daar en wie kan nou zeggen dat ie 13 werd in NZ! Ook kerst hebben we in NZ gevierd! Het is wel even anders om in je korte broek en hemdje te gaan bbq'en op het strand!
We hebben veel dieren gezien die je in Nederland niet zo snel zou tegenkomen! We hebben bottlenose dolpins, Hector dolphins, pinguïns, zeehonden, een rog, tui's, zeesterren, een hamerhaai, dode possums en dode kogelvissen! Allemaal in het wild! Echt heel erg gaaf! Ook hebben we een Kiwi - heel erg zeldzaam dier dat alleen nog in NZ leeft - gezien, maar niet in het wild! Aan vuurwerk op oud en nieuw doen de Nieuw-zeelanders niet veel, dus zijn we op oudejaarsavond maar naar pinguïns wezen kijken! Zulke borden kom je daar tegen! Net zoals borden met 'pas op voor ouderen'! Haha! Deze reis was onvergetelijk! Ik wil zo graag nog een keer! Maar eerst wil ik andere landen op de wereld bezoeken!

Liefs, Maud

2 opmerkingen:

 1. Ah wat geweldig dat je zo'n reis al oo zo'n jonge leeftijd hebt mogen maken!
  xManon

  Ik heb momenteel een give away op mijn blog, doe je ook mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw wat heb je een mooie reis gemaakt
  hele toffe foto's

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!